Timra med svärfar

För några veckor sedan kom Mathias pappa på besök, eller som jag skulle vilja kalla det, working holiday. Under sju dagar slet vi med huset från morgon till kväll, med paus för fika och mat förstås.

Innan han kom hade vi tankar om att vi själva skulle hinna klart så pass att han bara skulle behöva hjälpa oss med takläggning, men i vanlig ordning tog allt lite längre tid än tänkt och dessutom kom vi fram till att vi nog behövde ett extra varv på huset. Ursprungligen var ovanvåningen en oinredd vind med lågt i tak. Vi har nu höjt tre extra varv för att få upp det så pass att man ska kunna ha sovrummet uppe. Därför blev det ingen takläggning utan en hel massa yxande. Vi tog ner nya stockar och då min pappas såg inte tar nio meters stockar fick vi fixa till dem för hand.

Jag är så oerhört tacksam för alla som hjälper oss med vårt livsprojekt, det fina är ju att alla lämnar sina personliga avtryck på huset eftersom alla hugger med yxan så olika. Vi ska rista in någonstans namnen på alla som har varit med ❤

IMG_20170910_123510

Kaj in action

 

IMG_20170915_125505

När blåsorna börjar ge sig till känna

IMG_20170913_112001

Det börjar bli högt nu

IMG_20170905_191125

Arbetsplatsen

IMG_20170822_124626

Huggandet fortsätter

Annonser

4 reaktioner på ”Timra med svärfar

 1. Jag blir såååå inspirerad och skulle så gärna själv vilja lära mig att timra och renovera gamla hus! Det syns redan nu att det kommer att bli jättefint och så harmoniskt då ni använder gamla metoder istället för moderna verktyg. Följer er resa både här, på Instagram och Youtube och funderar över när jag själv ska våga ta klivet ut i skogen (igen)….

  Gilla

  • Vad roligt och tack så mycket, det känns bra att bygga på detta vis, man sätter ju verkligen sin egen märkning på huset 🙂 Mathias gick timmerlinjen på Sjöviks fhsk i Dalarna, kanske är det något för dig också?! Det finns ju också så man kan vara timmerlärling via Leksands fhsk, som man också kan få csn för. Jag hoppas att våra projekt fortsätter att inspirera, så får vi försöka ta tag i filmandet och youtubandet snart igen. Ta steget, det är det verkligen värt!

   Gilla

 2. Åh vad fint att rista in alla namn på de som hjälpt till med huset. ❤ Intressant att se hur ert arbete fortskrider, det ger mig inspiration och motivation för en vacker dag ska jag timra mitt eget torp med hjälp av experter i min närhet förstås 😉

  Gilla

 3. Oj och jag har tagit en bloggläsarpaus men ser att ni kommit en bit på väg. Det ser mycket mysigare ut att hålla på där än jag anar att det är. Förmodligen en massa slit som lönar sig till sist. Underbart med kunnig hjälpsam familj. Hoppas det blivit bra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s